Naturtorv.

Naturtorv AS holder til på Oppsjø industriområde på Ål i Hallingdal. Vi legger torv på hele øst- og vestlandet. Vi legger mest torvtak, men også plen og rehabilitering av tak.

Naturtorv AS er en videreføring av H.Medgard AS, som i utgangspunktet var maskinentreprenørbedrift med ulike oppdrag innenfor jordbruk, bygg og anlegg.

Det startet i 1994 da Håkon fikk i oppdrag å legge et torvtak. Det begynte i det små. Opptak og legging av torv var ikke enkel den gang. I dag har vi utviklet smartere og mer effektive metoder å jobbe på.

Etterspørselen økte etter hvert som årene gikk. Utstyret ble gradvis oppgradert i takt med oppdragene. Arbeidsmetoder og utvikling gjorde at vi kom frem til et produkt av beste kvalitet.

Det er Håkon og Erlend Medgard som i dag driver Naturtorv AS. Med seg har de seks ansatte, og leier inn ressurser etter behov. Vi leverer og legger årlig omtrent 40.000 kvadratmeter torv.

Vinteren 2008 begynte vi å ta ut skifer i et nytt brudd på Ål. Våren 2011 er vi i full gang med salg av stein og skifer. Dette under navnet Hallingstein.